Min diggeste lørdagspizza – Søtpotetpizza!

IMG_0197

Dette er så godt, dere! Er det noe jeg spiser mye av er det søtpoteter. Søtpotetchips, søtpotetstappe, søtpotetpizza, søtpotetgrye, ja, listen er lang. haha. For å lage denne pizzaen trenger dere som følger:

Bunn: 
350g søtpotet
100g fibra fullkornsmel
1 egg
En klype salt

Fyll:
400g karbonadedeig
Paprika, mais, løk, alt ettersom hva du liker på.
Ost
Crushed tomatoes/tomatpure

Slik gjør du:
Forvarm ovnen på 200*. Varm opp søtpotetene med skall i mikrobølgeovn til de er mør. Deretter tar du av skallet (ikke brenn deg, hehe) og moser de til det blir en “klumpfri” røre. Nå tar du i melet, egget og salt og rører til du får en fin deig. Etterpå kjevler du ut deigen på et bakepapir, alt etter så stor og tykk du vil ha bunnen (dess tynnere den er, dess sprøere blir den). Hiv inn deigen i 15 min. Nå kan du steke kjøttdeigen og kutte opp tilbehøret slik at det er klart.

La den kjøle seg etter den er tatt ut fra ovnen. Hiv på fyllet og sett den i ovnen igjen til osten er smeltet, og vips så har du en knallgod sunn pizza.

English translate:
This is so good, you guys! Is there something I eat a lot of, it’s sweet potatoes. Sweet potato chips, sweet potato pie, sweet potato pizza, yes, the list is long. haha. To make this pizza you need as follows:

Bottom:
350g sweet potato
100g fiber whole grain flour
1 egg
A pinch of salt

Filling:
400g carbonate dough
Peppers, corn, onions, whatever you like.
Cheese
Crushed tomatoes / tomato sauce

This is what you do:
Preheat the oven at 200 degrees. Heat the sweet potatoes with peel in the microwave until they are tender. Then you take off the shell (do not burn, hehe) and mud until it becomes a “lump-free” stir. Now you take the flour, the egg and the salt and stir until you get a nice dough. Afterwards, flake the dough on a baking paper, depending on the size and thickness you want the bottom to be (the thinner it is, the more brittle it will be). Take the dough in the oven for 15 minutes. Now you can roast the meat dough and chup up the veggies to make it clear. Let the dough cool after it has been taken out of the oven. Take the filling on and put it in the oven again until the cheese is melted, and then you guys, you have a nice healthy pizza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s